Světová konference UNESCO o kulturních politikách a udržitelném rozvoji - MondiaCult 2022

  | ©

Ve dnech 28. až 30. září se v Mexiku uskutečnila největší světová konference věnovaná kulturním politikám a udržitelnému rozvoji.

Během tří dnů v Mexico City sešlo téměř 2 600 účastníků ze 150 států, z nichž 135 bylo zastoupeno na nejvyšší úrovni ministry kultury.

Institut umění – Divadelní ústav v Mexiku reprezentovala ředitelka Pavla Petrová. Zároveň byli přítomni zástupci nevládních organizací UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) a neziskového sektoru. Členové IFACCA (The International Federation of Arts Councils and Culture Agencies) měli na konferenci statut pozorovatele. Hlavním motivem celé akce bylo poskytnout nové impulzy pro globální politický dialog o kultuře pro udržitelný rozvoj a podpora svobodné výměny myšlenek a znalostí v mezinárodním kontextu. Vlastní program konference byl sestaven z paralelních zasedání na průřezová témata – jako umělecká svoboda, umělecké vzdělávání, digitalizace, kulturní dědictví a umělecká diverzita, posílení kulturních politik, inkluze a další. Konference byla doplněna o bohatý kulturní program a ukázky tradiční kultury Mexika.

Publikováno

7. 10. 2022

Sdílejte

Sledujte náš facebook

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.