Výsledky výběrového řízení IDU na podporu zahraničních kontaktů v oblasti profesionálního umění (Go and See) pro rok 2022 (2. kolo)

  | ©

IDU zveřejnil výsledky výběrového řízení na podporu zahraničích kontaktů v oblasti profesionálního umění Krátkodobá mobilita - Go and See pro rok 2022 (2. kolo).

Cílem programu je podpořit mezinárodní spolupráci a profesionalizaci českého umění v oborech divadlo, tanec, hudba, literatura, výtvarné umění a posílit mezinárodní spolupráci a profesní růst umělců a kulturních pracovníků prostřednictvím individuálních výjezdů na akce v zahraničí.

Výsledky výběrového řízení pro rok 2022 (2. kolo) naleznete ZDE

Komentář k rozdělení podpory v 2. kole programu krátkodobé mobility (Go and See) v roce 2022

Celkový požadavek žadatelů o podporu v programu krátkodobé mobility (Go and See) činil ve 2. kole 1.510.390 Kč. O podporu požádalo 74 žadatelů napříč uměleckými obory. Komise z celkové částky 421.000 Kč určené pro 2. kolo pro rok 2022 podpořila 44 žadatelů.. Vzhledem k omezeným finančním prostředkům tak vznikla výrazná disproporce mezi celkovým požadavkem a částkou, která byla v 2. kole roku 2022 přidělena. Komise pro krátkodobou mobilitu proto musela i v případě vysoko hodnocených žádostí snížit požadovanou částku podpory a současně upřednostnit žádosti (prvo)žadatelů, kteří splňovali základní hodnotící kritéria, nebo podporu projektů, které mají potenciálně větší dopad na tuzemskou uměleckou scénu.

Další možnosti podpory budou postupně zveřejňovány na webových stránkách IDU, sociálních sítích PerformCzech a SoundCzech a v newsletteru Divadlo.cz nebo Culturenet.

Publikováno

21. 6. 2022

Sdílejte

Sledujte náš facebook

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.