IDU nabízí putovní výstavu současné divadelní fotografie

  Autorka fotografie Andrea Theil Lhotáková | ©   Autorka fotografie Andrea Theil Lhotáková

IDU nabízí k zapůjčení putovní verzi výstavy Přehlídka divadelní fotografie. Jedná se o porotou vybrané snímky z prvního ročníku stejnojmenné soutěže určené současným profesionálním fotografům.

Přehlídka divadelní fotografie – laureáti prvního ročníku soutěže

V roce 2018 proběhl první ročník soutěžní Přehlídky divadelní fotografie. Z 1348 snímků zaslaných 121 fotografem vybrala odborná porota 150 fotografií, které byly na jaře 2018 vystaveny v Obecním domě v Praze. Na slavnostním ceremoniálu bylo uděleno devět cen ve třech kategoriích a osm čestných uznání. Putovní výstavu, která nabízí oceněné snímky doplněné o díla dalších finalistů soutěže, lze bez nadsázky označit za vizuální prezentací podoby současného divadla v České republice.

Cílem soutěže je bylo pestrost současné tvorby v oboru divadelní fotografie a vysoké kvality, které si tento žánr v českém prostředí dlouhodobě udržuje. U divadelní fotografie byla dosud akcentována hlavně její dokumentační funkce (jejíž role je samozřejmě nezpochybnitelná) případně funkce propagační, ale jen výjimečně na ní bylo nahlíženo jako na produkt umělecké tvorby. Prezentace finalistů prvního ročníku soutěže zdůraznila právě estetickou a uměleckou funkci divadelní fotografie.

Technická specifikace:

Výstava je v běžných rámech Nielsen 70 x 100 cm, orientace na výšku (dílčí část na šířku). Celkový počet rámů je 20, ale počet může být upraven podle možností výstavního prostoru případně podle dalších požadavků, např. redukcí počtu vystavených fotografií od jednoho umělce. Instalace vyžaduje závěsný systém či možnost uchytit rámy běžným způsobem ne zeď či výstavní panely. Výstava je určena do interiéru, je vhodná do foyerů a dalších veřejných prostor divadel a dalších veřejných institucí, instalace je možná i krátkodobě, např. během festivalů.

V případě zájmu nás prosím kontaktujte emailem na adrese denisa.stastna@idu.cz
Uveďte předpokládaný termín a místo instalace.

Více o projektu Česká divadelní fotografie zde nebo webových stránkách www.divadelnifotografie.cz

Publikováno

1. 3. 2019

Sdílejte

Sledujte náš facebook

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.