IDU nabízí putovní výstavu o historii divadelní fotografie

  | ©

IDU nabízí k zapůjčení putovní verzi výstavy Česká divadelní fotografie 1859 – 2017. Výstava je vhodná k vystavení ve společenských prostorách divadel, v rámci festivalů či při jiných příležitostech.

IDU připravil komorní putovní verzi výstavy Česká divadelní fotografie 1859-2017, jež se konala na jaře 2018 v Obecním domě a byla první velkou souhrnnou prezentací fotografií z divadelního prostředí. Výstava, jejíž autorkou je Anna Hejmová, se nesoustřeďuje jen na fotografické záznamy divadelních inscenací, ale předkládá tuto specifickou, donedávna opomíjenou, disciplínu z mnoha různých úhlů pohledu. Od prvních ateliérových portrétních fotografií, přes elementární dokumentační zachycení dění na jevišti, po stylizované snímky či fotografické obrazy použité jako součást scénografického řešení inscenace. Na výstavě není opomenuta ani propagační role fotografie nebo zachycení důležitých historických momentů spojených s prostředím divadla. Obsahuje exponáty od úplně prvního doloženého snímku z divadelního prostředí z roku 1859 až po zástupce současné tvorby. Vedle renomovaných ateliérů 19. a začátku 20. století jsou zde zastoupeny významné osobnosti české divadelní fotografie jako Zdeněk Tmej, Karel Ludvík, Václav Chochola, Jaroslav Krejčí, Bohdan Holomíček, Viktor Kronbauer a mnoho dalších.

Technická specifikace:

Výstava je adjustovaná na osmi samostojných panelech: šířka 150 cm, výška 200 cm, z toho pohledová výška 120 cm (80-200 cm nad zemí). Panely je možno spojovat do potřebných tvarů (klikatice, osmistěn, souvislá stěna apod.) podle prostoru instalace – viz přiložený nákres.

Výstava je určena do interiéru případně do krytých venkovních prostor chráněných před větrem, je vhodná do foyerů a dalších veřejných prostor divadel a dalších veřejných institucí, instalace je možná i krátkodobě, např. během festivalů.

V případě zájmu nás prosím kontaktujte emailem na adrese foto@idu.cz
Uveďte předpokládaný termín a místo instalace.

Více o projektu Česká divadelní fotografie zde nebo webových stránkách www.divadelnifotografie.cz

Publikováno

1. 3. 2019

Sdílejte

Sledujte náš facebook

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.