Milli Janatková získala americké ocenění The Independent Music Awards

  | ©

Píseň Mateřské kouzlo osobité zpěvačky, multiinstrumentalistky, skladatelky, výtvarnice a lektorky Milli Janatkové získala americké ocenění The Independent Music Awards - Vox Populi v kategorii A Capella. Cestu do USA podpořil IDU v rámci programu Go and See - Krátkodobá mobilita.

„Jsem šťastná, že jde právě o cenu fanoušků - Vox Populi. Je vidět, že příběh písně lidi zajímá, dotýká se jich, je aktuální. Konference a showcase, setkání muzikantů z různých zemí v New Yorku byla úžasná zkušenost. Jsem ráda, že jsem mohla potkat skvělou muzikantku českého původu žijící v Kanadě, Lenku Lichtenberg, se kterou jsme si padly do noty. Těším se na blížící se koncerty i vernisáže mé výtvarné tvorby,” říká Janatková.

Skladba Mateřské kouzlo je součástí alba Mým kořenům vydaného roku 2017. Deska získala nominaci na ocenění Classic Prague Awards v kategorii Crossover. Příběh písně Mateřské kouzlo se dotýká tématu odpuštění a podpory láskyplného vztahu s rodinou, inspiruje k otevírání a vyrovnání se s rodovým tabu, válečnými i socialistickými traumaty a potlačenými emocemi.

Ceny The Independent Music Awards tvoří mezinárodní konference, setkání a vyhlášení vítězů ocenění. Dvoudenní akce nabízí diskuze, networking, showcase nezávislé hudby a umění z USA, Evropy a oblasti Pacifiku. Vyhlášení cen proběhlo v Lincoln Center for the Performing Arts v New Yorku.

Milli Janatková vystoupí sólově 8. 9. 2018 na World Festu v Železnici (Café Terasy), 9. října ve Varnsdorfu a se svým Quintetem na česko - německém festivalu Mandava Jazz 10. října v Rumburku. Projekt Mým kořenům byl úspěšně podpořen veřejností na Hithitu, městem Mělník a Státním fondem kultury ČR, výjezd do USA podpořil IDU (program Go and See - Krátkodobá mobilita).

Publikováno

13. 8. 2018

Sdílejte

Sledujte náš facebook

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.