Střed zájmu: PUBLIKUM

Kancelář Kreativní Evropa vyhlašuje výzvu na představení zajímavých a úspěšných projektů práce s publikem v oblasti kulturního dědictví.

Vybrané projekty budou představeny na akci Střed zájmu: PUBLIKUM, která se uskuteční ve čtvrtek 8. listopadu od 18 hodin v divadle Archa v Praze jako doprovodný program mezinárodní konference Focal Point: Upcycling Cultural Heritage. Tato výzva je určena pro manažery kulturních organizací a projektů či umělce, kteří mohou představit již ověřené a úspěšné modely a formáty práce s publikem v oblasti kulturního dědictví. 

Uzávěrka pro předkládání přihlášek je 20. září 2018.

————

Pokud máte zájem o aktivní účast, vyplňte on-line přihlášku a zašlete ilustrativní fotografie či videa. Vystoupení bude mít formu krátkých prezentací (max. 7 min.) doplněných obrazovým materiálem (10–15 snímků). Účastníky akce budou zástupci kulturních organizací, kteří mají zájem pracovat s návštěvníky, diváky, veřejností a vzájemně se inspirovat. O tom, zda jste byli vybráni jako jeden z 12 vystupujících, budete informováni nejpozději do 5. října. Online-přihlášku vyplňte do 20. září 2018.

Rok 2018 byl vyhlášen Evropským rokem kulturního dědictví, a proto je letošní Střed zájmu věnován právě této oblasti. Aktuálním trendem je vnímat návštěvníky jako středobod organizace, vždyť právě pro ně naši minulost uchováváme. Ovšem reflektují paměťové instituce dostatečně současný stav a změny ve společnosti? Přesvědčte organizátory  – a pošlete jim anotaci Vašeho projektu. Vybrané projekty budou zařazeny do databáze inspirativních projektů na www.culturenet.cz a propagovány na FB stránkách.

Práce s publikem (audience development) je prioritou programu EU Kreativní Evropa. V tomto tématu navazuje Střed zájmu: PUBLIKUM na předchozí akce z let 2014, 2015 a 2017 a na mezinárodní konference RE:PUBLIKUM v letech 2013 a 2016, na kterých byly představeny příklady dobré praxe z ČR i zahraničí. Při zpracování návrhů Vašich příspěvků se můžete inspirovat na tomto odkazu.

Termín

20. 9. 2018

Kontakt

  | ©

Magdalena Müllerová

Vedoucí Kanceláře Kreativní Evropa, Koordinátorka Akademie IDU

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.