Výsledky výzkumu RESHAPE

  | ©

Výsledky výzkumu mezinárodního networku RESHAPE byly zveřejněny on-line.

Institut umění – Divadelní ústav se v roce 2018 aktivně zapojil k 12 evropským národním kulturním institucím a stal se součástí nové mezinárodní platformy RESHAPE. Tento výzkumný a vývojový projekt získal v roce 2018 finanční podporu v rámci programu Kreativní Evropy – Kultura a je založen na partnerství zprostředkovatelských uměleckých organizací, které podporují rozvoj uměleckého sektoru ve vlastních zemích nebo regionech. Cílem networku RESHAPE je představit alternativu k evropskému uměleckému ekosystému a přehodnotit jeho nástroje a modely spolupráce, které by měly být na stejné úrovni s uměleckými a sociálními inovacemi a principy spravedlivosti, solidarity, geografické rovnováhy a udržitelnosti.

An Experiment in Collaborative Change-making in the Arts / Experiment týkající se společné změny v umění/: RESHAPE představuje společný výzkumný proces „zdola nahoru“, který navrhuje nástroje pro změnu směrem k alternativnímu, spravedlivějšímu a jednotnému uměleckému ekosystému v Evropě a jižním Středomoří.

The RESHAPE Method / Metoda RESHAPE/: Umělci a umělečtí pracovníci, kteří mají zkušenosti s experimentováním s alternativními metodami a modely, dali hlavy dohromady a představili konkrétní, realistická a udržitelná řešení problémů, kterým čelí umělecký sektor. Získejte více informací o procesu reshapingu/přestavby a pracovních metodách, které nás vedly k formulaci myšlenek a prototypů alternativních postupů.

Přečtěte si více o experimentální metodě a procesu RESHAPE ZDE.

Partneři: Institut umění – Divadelní ústav (Česká republika), ACT - Association for Independent Theatre – association of freelance professional theatre group” (Bulharsko), Alt Art (Rumunsko), Artemrede (Portugalsko), British Council (Velká Británie), Bunker (Slovinsko), East European Performing Arts Platform (Polsko), Flanders Arts Institute (Nizozemí), Goethe-Institut Barcelona (Německo), Onassis Foundation & Onassis AiR (Řecko), Onda — French office for contemporary performing arts circulation (Francie), Pogon — Zagreb Centre for Independent Culture and Youth (Chorvatsko), Pro Helvetia (Švýcarsko)

Přidružení partneři: Danish Arts Foundation (Dánsko), Ettijahat (Sýrie), EUNIC (EU), Performing Arts Fund NL (Nizozemí), Frame Contemporary Art Finland (Finsko), Mondriaan Fund (Nizozemí)

Více o projektu

Spolufinancováno z programu Evropské unie Kreativní Evropa

Publikováno

18. 2. 2021

Sdílejte

Sledujte náš facebook

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.