Ochočte si umělou inteligenci

  | ©

Umělá inteligence (AI) hýbe světem a aplikace AI se začínají využívat napříč profesemi včetně těch kreativních. Nástroje jako ChatGPT dnes dokážou věci, které můžou působit fascinujícím i děsivým dojmem a také mění naše vnímání kreativity a tvůrčího procesu.

Workshop připravený pro profesionály z oblasti kultury povedou lektoři vzdělávacího projektu Aignos. Nejdřív projdeme nejdůležitější teoretické základy – co by měl o umělé inteligenci vědět každý. Pak se podíváme na to, jak konkrétně nám nástroje generativní AI můžou sloužit jako užitečné pomůcky a v čem naopak spočívají jejich omezení a rizika. Chybět nebudou konkrétní praktické ukázky a tipy, které si budete moci i sami vyzkoušet. Nezapomeňte si notebook!

Nákup vstupenky

Workshop proběhne paralelně na dvou pracovištích IDU na adresách Nekázanka 16 a Celetná 17. Místo konání Vašeho workshopu je napsáno na vstupence.

Lektoři

Ondřej Hrách

Vystudoval translatologii na FF UK se zaměřením na strojový překlad a poté působil jako lingvista v oblasti konverzační AI – v úspěšném akademickém týmu Alquist a ve firmě PromethistAI, vyvíjející chytré digitální persony zaměřené na oblast well-beingu. Spolu s Martinem Richterem založil vzdělávací projekt Aignos. Kromě toho se dlouhodobě věnuje svému unikátnímu lahvově-hudebnímu projektu Flaškinet.

Martin Richter

Spoluzakladatel vzdělávacího projektu Aignos zaměřeného na šíření digitální gramotnosti o umělé inteligenci. Od roku 2016 pracuje jako UX a UI designér. Věnuje se využití AI aplikací ve startupovém prostředí a kreativních oborech. S týmem obsadil druhé místo na inovačním hackathonu Robothon věnovaném řešení výzev dnešní doby pomocí AI. V rámci studií na UK se zabývá vlivem AI na mediální prostředí.

Akce bude trvat 4 hodiny.

FB event


Workshop pořádá Akademie IDU, vzdělávací program na zvyšování dovedností (strategické plánování, marketing, leadership, fundraising, projektové řízení, kreativní myšlení) nezbytných pro efektivní řízení kulturních organizací. Všechny aktuálně pořádané kurzy najdete na webu Akademie IDU.

ZDE

Typ akce

Workshop

Datum a čas

30. 5. 2023 10:00

Místo

Institut umění – Divadelní ústav, Nekázanka 16, Praha 1 nebo Celetná 17, Praha 1

Vstupné

480,-

Oddělení

Institut umění

Kontaktní osoba

  | ©

Barbora Slaběňáková

Asistentka, Akademie IDU

+420 226 522 068
barbora.slabenakova@idu.cz

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.