Akademie IDU: Základy rétoriky (2. termín)

  | ©

Cesta k přesvědčivému projevu. Chcete umět vyslovit svůj názor, prezentovat myšlenky tak, aby vás ostatní s napětím sledovali? Seminář rétoriky je základní kurz rétoriky, kde se naučíte kultivovaně, smysluplně a účinně komunikovat.

Kurz je již plně obsazen. 


Osvojíte si v něm základy mluvního dýchání, posazení hlasu a artikulaci; pravidla výslovnosti (ortoepie).  Uvědomíte si, jak vás projev působí na druhé (nonverbální řeč). Naučíte se pracovat s trémou a mluvit spatra. Rozpoznáte nejčastější chyby a jak se jim vyhnout.  Zjistíte, zda informace, které o sobě nevědomě poskytujete v mluveném projevu, nejsou v rozporu s vaším komunikačním záměrem. Naučíte se, jak říct to, co opravdu říct chcete.

Doba trvání: 9:00 – 15:00

Kurz povede lektorka Renata Bulvová. Má mnohaleté zkušenosti s vlastním vedením a výukou kurzů a seminářů rétoriky, umění debatovat a vést porady v různých školách a firmách. V roce 2005 založila Školu rétoriky, jehož je vedoucí a lektorkou. Absolvovala DAMU, katedru autorské tvorby, herectví a pedagogiky u prof. I. Vyskočila. Zajímá se o poezii, píše básně a organizuje literární setkání. Mimo jiné je jednou ze zakladatelek českých Dnů poezie a také stála u zrodu projektu Poezie pro cestující.

Akce je pro omezený počet účastníků.

Vstupenky je možné zakoupit prostřednictvím platformy GoOut.

Vstupenky


Akademie IDU


foto: Adéla Vosičková

Typ akce

Workshop

Datum a čas

24. 2. 2023 9:00

Místo

IDU, Nekázanka 16, Praha 1

Vstupné

480 Kč

Oddělení

Institut umění

Registrace

GoOut

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.