Lesk a bída ekologické udržitelnosti - diskuze

  | ©

Stav klimatické nouze trápí i Pražské Quadriennale (PQ)! I proto jsme si dali za cíl přistoupit k pořádání PQ 2019 s ekologickým zřetelem. Během realizace největšího festivalu scénografie a divadelního prostoru jsme získali řadu praktických zkušeností na poli ekologické udržitelnosti, o které bychom se chtěli nejen s organizátory kulturních akcí a státními zástupci podělit.

Nejsme v tom sami!

Přínosné tipy, jak být ekologickým organizátorem, mají i další kulturní produkce, jež se do panelové diskuze, rozdělené do tří tematických bloků, zapojí.

blok 1: Praktické kroky při realizaci kulturní akce

Spolu se zástupci SIGNAL Festivalu, 4+4 dny v pohybu, Institutem cirkulární ekonomiky a společností Augiášův chlév se zaměříme na problematiku recyklace materiálů, instalací a dekorací, gastro nádobí, na ekologickou stopu spojenou s přepravou osob nebo zboží, zelenou energii a další okruhy spojené s praktickými kroky pořádaní akcí.

moderátor: Ondřej Cihlář
čas: 10.00–11.15

blok 2: Hodnotové nastavení při organizaci akce a komunikace s publikem

Kulturní produkce si jsou vědomy svého ekologického zatížení na přírodu, na druhé straně jsou to právě umělci a organizátoři, kdo téma environmentální zodpovědnosti propaguje mezi širokou veřejnost. Může tahle osvěta vykoupit jejich uhlíkovou stopu? Reflexi poskytne zástupce Lunchmeat, Společnosti Jindřicha Chalupeckého a PQ 2019.

moderátor: Ondřej Cihlář
čas: 11.45–13.00

blok 3: Vytvoření podmínek k pořádání ekologicky odpovědné akce

Jaké jsou legislativní podmínky, podpora a infrastruktura proto, aby se dali naplnit požadavky donátorů (měst a státní správy) na ekologicky udržitelné kulturní akce? Odpověď se budeme snažit najít s pomocí radní pro kulturu Hanky Třeštíkové, zástupci MK ČR, magistrátu Prahy 7, CI2, slovenského Fondu na podporu umenia a Institutu umění – Divadelního ústavu (IDU).

moderátor: Jiří Sulženko
čas: 13.30–14.30

Vstup na diskuzi je zdarma, prosíme však o registraci na https://forms.gle/C83cKTFFYc5Qzbvz5, abychom přichystali dostatek chutného vegetariánského občerstvení.

Kdy a kde: 21. listopadu 2019 od 10.00 ve Studiu Hrdinů, Veletržní palác, Dukelských Hrdinů 7/530/47, Praha 7

Typ akce

Diskuze

Datum a čas

21. 11. 2019 10:00 - 21. 11. 2019 16:00

Místo

Studio Hrdinů, Veletržní palác, Dukelských Hrdinů 7/530/47, Praha 7

Vstupné

Zdarma

Oddělení

Pražské Quadriennale

Registrace

Prosíme o registraci

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.