Luigi Pirandello II // komponované odpoledne

  | ©

Institut umění — Divadelní ústav ve spolupráci s Italským kulturním institutem v Praze Vás srdečně zvou na slavnostní prezentaci publikace Luigi Pirandello: Hry II a na komponované odpoledne k poctě slavného italského dramatika.

PROGRAM
— Scénické čtení Další syn a Intermezzo
Režie scénického čtení  Jaroslava Šiktancová
Hrají  Tereza Chytilová, Diana Toniková, Martina Šindelářová, Petr Jeřábek, Martin Severýn, Matěj Šíma
— Přednáška Alice Flemrové "Pirandello včera, dnes a ...zítra?"
— Moderuje Tereza Sieglová


LUIGI PIRANDELLO HRY II

Druhý svazek výboru z dramatické tvorby nositele Nobelovy ceny za literaturu Luigiho Pirandella (1867-1936) obsahuje celkem jedenáct textů z období od roku 1921, kdy vznikla klíčová hra Šest postav hledá autora, až po rok 1936, kdy Pirandello náhle umírá uprostřed práce na mýtu Obři z hory.

Z Pirandellovy rodné Sicílie, představené ve hrách prvního svazku výboru, se přesouváme do měšťanských salonů kontinentální Itálie, ale také na divadelní prkna, neboť otázkami spojenými s inscenováním „divadla na divadle“ a propojením života a fikce se bude dramatik zabývat po celá dvacátá léta a vrátí se k nim i ve své závětní hře, jíž jsou již zmínění Obři.

Svazek obsahuje nové překlady her Šest postav hledá autora, Jindřich IV., Muž s květinou v ústech, Další syn, Každý po svém, Přítelkyně manželek, Nová kolonie, Dnes večer se improvizuje, Buď bude jednoho, nebo nikoho, Když je člověk někdo a Obři z hory.

ISBN 978-80-7008-408-3, 690 stran. Edice Divadelní hry. Editor svazku Alice Flemrová, redakce Kamila Černá, Zbyněk Černík, Alice Flemrová, Jiří Pelán a Michal Zahálka.

Svazek je dostupný na našem knihkupectví PROSPERO

Typ akce

Křest

Datum a čas

11. 4. 2019 17:00 - 11. 4. 2019 20:00

Místo

velké foyer divadla Komedie

Vstupné

Zdarma

Oddělení

Ediční oddělení

Registrace

Bez registrace

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.