Křest publikace Karel Glogr

  | ©

IDU srdečně zve na křest slavnostního jubilejního 10. svazku edice Osobnosti české scénografie, který je věnován scénickému a kostýmnímu výtvarníkovi Karlu Glogrovi.

Karel Glogr osobitým způsobem navazuje na tradici české scénografie smyslem pro metaforickou sílu prostoru, tvaru i barvy.
Slavnostní křest publikace spolu s výstavou proběhne v Malém sále IDU 20/3/2019 v 18:00.

Autorkou česko-anglické monografie je teatroložka a pedagožka DAMU Vlasta Koubská a redaktorkou Denisa Šťastná, graficky ji připravila Tereza Melenová.

Aktuální informace najdete také ve facebookové události nebo na webu IDU.

Anotace:

Desátým svazkem edice Osobnosti české scénografie, kterou od roku 2014 vydává Institut umění – Divadelní ústav, je monografie věnovaná scénickému a kostýmnímu výtvarníkovi Karlu Glogrovi (nar. 1958). Glogr v letech 1977 až 1984 studoval scénografii u profesorů Jana Duška a Alberta Pražáka na Divadelní akademii múzických umění v Praze, kde od roku 1999 dosud působí pedagogicky. Jako scénograf byl v angažmá ve Státním divadle Oldřicha Stibora v Olomouci (1985–1987), v Divadle Josefa Kajetána Tyla v Plzni (1987–1989), v Divadle E. F. Buriana v Praze (1989–1990) a v Divadle na Vinohradech v Praze (1991–2004). Jako host spolupracuje s divadly po celé České republice i se zahraničními scénami (Slovensko, Slovinsko, Chorvatsko, Itálie, Německo, Estonsko). Mezi režiséry, s nimiž ho pojí spolupráce nejčastěji, patří Jan Burian, Hana Burešová, Ladislav Smoček, Petr Kracik nebo Jiří Menzel. Autorkou česko-anglické publikace je pedagožka DAMU Vlasta Koubská, redaktorkou Denisa Šťastná a autorkou grafického řešení Tereza Melenová.

Typ akce

Křest

Datum a čas

20. 3. 2019 18:00

Místo

Institut umění – Divadelní ústav

Vstupné

ZDARMA

Oddělení

Oddělení sbírek a archivu

Registrace

Bez registace

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.