Proč číst Václav Havla?

  | ©

Zveme na další brněnskou přednášku pořádanou Teatrologickou společností , Kabinetem pro studium českého divadla a Katedrou divadelních studií Masarykovy univerzity.

Václav Havel patří mezi klíčové osobnosti našich dějin, jeho historický a politický odkaz si opakovaně připomínáme každý listopad i v době nejrůznějších krizí. Rádi a často ho citujeme, ale jen minimálně ho opravdu čteme. Ani na většině středních škol nepatří jako autor do kánonu maturitních děl.  

Proč číst Václav Havla? Co v jeho dílech může najít mladá nastupující generace a jak jim přiblížit dílo autora, jehož knihy a dramata bývají označovány za složité a náročné? Přednáška přinese zamyšlení nad literárním odkazem Václava Havla a ukázky toho, jak se Knihovna Václava Havla snaží díla našeho prvního polistopadového prezidenta zprostředkovávat žákům, studentům, ale i nastupujícím generacím filmových a divadelních tvůrců. 

Barbora Grečnerová (1979) vystudovala český jazyk a literaturu a norštinu na FF UK v Praze. Publikovala několik překladů z norštiny a publikuje recenze o současné skandinávské literatuře. Pracovala jako projektový manažer vzdělávacích projektů Evropské komise a Norských fondů podporujících mezinárodní spolupráci škol a zapojování technologií do výuky. V Knihovně Václava Havla má na starosti vzdělávací projekty. 

Přednáška bude probíhat hybridní formou (prezenčně i online).

FB event

Přednáška se uskuteční ve středu 10. května od 17:00 na Katedře divadelních studií Masarykovy univerzity na adrese Gorkého 57/7, 602 00 Brno

Přednášku také bude možné navštívit online přes ZOOM.

ZOOM link


Teatrologická společnost Kabinet pro studium českého divadla Katedra divadelních studií MU

Publikováno

2. 5. 2023

Sdílejte

Sledujte náš facebook

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.