Bylo otevřeno výběrové řízení na tvůrčí pobyt v Bukurešti

  | ©

Ve spolupráci s Ministerstvem kultury ČR a Českým centrem Bukurešť jsme vypsali výběrové řízení na měsíční tvůrčí pobyt v oblasti výtvarného umění během léta 2023 (červenec / srpen / začátek září) v Bukurešti.

Maximální doba trvání rezidence je 30 dní. Tvůrčí pobyt je určen především mladým umělcům a není určen pro studenty středních a vysokých škol, vyjma studentů doktorandského studia.

Rezidence by měla být zakončena veřejnou prezentací výstupů – v prostorách Českého centra, v místní galerii či jiné vhodné lokalitě.

Žadatelé musí mít české státní občanství nebo trvalý pobyt na území České republiky. Účastníkovi budou hrazeny cestovní náklady, pobyt a příspěvek na rezidenci ve výši 1000 EUR.

Žádost o udělení tvůrčího pobytu musí obsahovat:

I. Přihlášku
Formulář žádosti

II. Přílohy:
– motivační dopis (s popisem zamýšleného projektu) v angličtině v rozsahu maximálně dvou normostran (3600 znaků),
– strukturovaný životopis žadatele a přehled dosavadních realizovaných projektů v angličtině včetně obrazové dokumentace tvorby z posledních let (maximálně deset projektů nebo stránek),

Podmínky pro podání žádosti:

Uzávěrka přihlášek je 15. března 2023.

  • Česká centra jsou příspěvkovou organizací Ministerstva zahraničních věcí ČR.
  • Po termínu předložené žádosti (rozhoduje razítko pošty), neúplně či chybně zpracované projekty nebudou do výběrového řízení zařazeny.
  • Zaslané žádosti se nevrací. Na požádání budou vrácena pouze portfolia.
  • Zaslané žádosti posoudí a výběr provede mezinárodní odborná komise (místní kurátor/ka , umělec/umělkyně a zástupce ČC). O výsledku výběrového řízení budou předkladatelé vyrozuměni do 31. března 2023.
  • Vybraný umělec zašle písemnou zprávu o pobytu a realizaci svého uměleckého projektu v rozsahu min. jedna A4 nejpozději do 14 dnů po ukončení rezidenčního pobytu.
  • Pobyt není určen pro teoretický výzkum.
  • Organizátor si vyhrazuje právo rezidenci neuskutečnit.
  • Výzva je vyhlášena v rámci projektu „Programy IDU na podporu mobility a obchodních misí do zahraničí profesionálů z oblasti KKS“.
  • Podpora bude udělena na základě příkazní smlouvy a bude vyplacena po realizaci akce na základě dodání závěrečné zprávy, příp. splnění dalších smluvních podmínek. Částka podpory bude vyplacena bez DPH (příp. DPH odvede žadatel).
  • Podpořený žadatel bude ve všech elektronických (případně tištěných) propagačních materiálech ke studijnímu pobytu uvádět povinná loga Národního plánu obnovy, Next Generation EU, Ministerstva kultury ČR, IDU a dále prohlášení „Financováno Evropskou unií – Next Generation EU“.
  • Vypsání výzvy: 20. února 2023.

Ministerstvo kultury České republiky

České centrum Bukurešť


Tvůrčí rezidence spravované Institutem umění

Publikováno

20. 2. 2023

Sdílejte

Sledujte náš facebook

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.