Blíží se deadline pro přihlášení do programu Akademie IDU 2022

  | ©

Otevíráme vzdělávací program Akademie IDU 2022 pro kulturní manažery, který bude zaměřen na strategické myšlení, plánování a leadership. Program se bude konat ve třech blocích (vždy 2,5 dne) od března do června, pod vedením lektorů a koučů vás provede k vypracování strategického plánu.

Kurz je určen vedoucím pracovníkům (ředitelkám/ředitelům) kulturních organizací, kteří chtějí pracovat na definování a dosahování cílů svých organizací. Předpokladem účasti je, aby se vaše organizace nacházela ve stavu vhodném pro plánování dalšího rozvoje. Pro stabilitu vaší organizace, schopnost rozvíjet umělecké nápady či síťovat se na mezinárodní úrovni potřebujete vědět, kdo jste, co a pro koho děláte a kam konkrétně směřujete. To vám pomůžeme pojmenovat ve formě strategie.

Vybraní účastníci budou během tří dvoudenních workshopů a dvou individuálních konzultací (online i offline) kontinuálně pracovat na řešení konkrétních úkolů, které povedou k vypracování celkového strategického plánu jejich organizace. K zadávání i odevzdání úkolů využijeme prostředí Google Classroom. Kromě strategií se kurz bude věnovat i dovednostem nutným pro jejich naplnění. Seznámíte se s tím, jak pracovat s hodnotami vašich zaměstnanců tak, aby byli motivovaní. Naučíte se techniky komunikačních dovedností, jak správně vést hodnoticí pohovory, jak být dobrým leaderem i jak zaujmout svojí myšlenkou díky dobrému pitchingu.

V kurzu budeme reflektovat danou situaci a potřebnou adaptaci vašich organizací na novou „postcovidovou realitu“. Budeme sdílet dobrou praxi a spolupráci napříč odvětvími a hledat nové vhodné struktury a obsahy.

Každá organizace nominuje dva účastníky: ředitele/ředitelku a kolegu/kolegyni z vedení organizace. Účastníci se zavazují k účasti na všech akcích programu.

Přihlaste se, pokud

  • vedete kulturní organizaci
  • potřebujete vytvořit strategický, nebo krizový plán pro vaši organizaci
  • můžete se zúčastnit všech termínů workshopů 15—3 až 17—3, 2—5 až 4—5, 20—6 až 22—6—2022
  • budete se věnovat přípravě strategického plánu po celou dobu kurzu.

Účastnický poplatek

  • poplatek za kurz činí 14 500 Kč včetně DPH (jedná se o dotovanou cenu)
  •  částka zahrnuje účast dvou zástupců z jedné organizace na workshopech, studijní materiály, konzultační hodiny, občerstvení a dopravu i ubytování s plnou penzí na jednom workshopu ze tří
  • první workshop probíhá online, druhý většinou v Praze a třetí dle možností u některé kulturní organizace mimo Prahu

Výběr účastníků a přihláška

  • předpokládáme účast deseti organizací, které vybere komise IDU, na základě zaslaných přihlášek; hlavním hodnotícím kritériem bude zpracování motivace účasti
  • uzávěrka pro přihlášení je 15—1—2022, výsledky oznámíme do konce 1—2022

Online přihláška

Více informací o Akademii IDU

Plné znění výzvy

Záznam z akce Akademie IDU ve Vzletu, kde byla představena výzva pro rok 2022. Na akci mimo jiné promluvili absolventi Akademie a podělili se o své zkušenosti. 

Publikováno

3. 1. 2022

Sdílejte

Sledujte náš facebook

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.