Přehled oficiálních doporučení českých ministerstev pro umělecký sektor

  | ©

Přinášíme přehled oficiálních doporučení českých ministerstev pro umělecký sektor. Snažíte se vrátit zpět do země? Nevíte jakým způsobem naložit s připsaným granetem? Jak jsou na tom ostatní přípěvkové organizace?

Pro všechny umělce, kteří uvízli v zahraničí

Pokud jste uvízli v zahraničí a hledáte pomoc jak se dostat domů, kontaktujte hot linku Ministerstva zahraničních věcí České republiky.

+420 224 183 200
+420 224 183 100

Pro všechny, kteří se snaží dostat do ČR ze států Evropské unie, jsou organizované autobusy, přehled odjezdů i s telefonními čísly, na kterých lze provést rezervaci najdete zde. 
MZV však vyzývá občany, aby si v prvé řadě pokusili zajistit dopravu zpět do ČR individuálně:

"V případě, že přilétáte na letiště do Německa nebo Rakouska, využijte primárně vnitrostátní komerční přepravu na hranici s ČR (např. železniční spojení Vídeň - Gmünd). Z hraničního přechodu Vám již může pomoci se zajištěním přepravy rodinný příslušník či osoba blízká. Máte-li rodinného příslušníka, který pro Vás může dojet na letiště v zahraničí, vztahuje se na něj výjimka pro vycestování z ČR, pokud doloží letenku nebo palubní vstupenku."

Veškeré další podrobné informace naleznete na webu MZV.

Webové stránky Ministerstva kultury České republiky

Na webových stránkách MKČR můžete pravidelně sledovat aktuální informace o koronavirové pandemii. Najdete tam důležitá telefonní čísla, kontakty, rady, odkazy, informace pro zaměstanavatele a zaměstnance. Dozvíte se i další informace napříč ministerstvy. Například už víte, že Ministerstvo zdravotnictví spouští na stránkách chatbota ke koronaviru, který pomůže lidem se základními dotazy a důležitými kontakty?

Zároveň Ministerstvo kultury ČR zřídilo speciální linku, na které jsou k dispozcici každý den od 9 do 19 hodin.

+420 777 458 007
Aktuální informace k dotačním řízením

MK vyzvývá všechny úspěšné účastníky výběrových řízení, aby MK sdělili zda a v jakém rozsahu se jimi připravované projekty budou konat v termínu podaných žádostí, anebo zda bude termín realizace projektu / akce posunut. Tyto informace zasílejte bezodkladně na kontakty uvedené ve výzvách, na jejichž základě jste podávali žádost.

To samé platí i pro projekty, které nelze v současných podmínkách realizovat, nelze je posunout na jiný termín, či jsou ve stavu částečné rozpracovanosti. Informujte prosím Ministerstvo kultury i o dosud vynaložených nákladech. 

Více informací naleznete zde.

Obracejte se přímo na:
Odbor umění, literatury a knihoven
Odbor regionální a národnostní kultury
Odbor médií a audiovize
Samostatné oddělení církví a náboženských společností
Odbor mezinárodních vztahů
Odbor památkové péče
Samostatný odbor ochrany kulturních statků

Příspěvkové organizace v době koronavirové pandemie

Ministerstvo kultury České rebubliky na na této stránce sbírá aktuální informace z příspěvkových organizací související s koronavirovou pandemií. Zároveň informuje a aktualizuje situace v jednolitvých příspěvkových organizacích MK. 

 

Níže naleznete odkazy na jednotilvé příspěvkové organizace MK s důležitými informacemi o fungování a mimořádných opatřeních v souvislosti s vládním opatřením proti šíření koronaviru.
Památky Galerie Knihovny Divadlo a hudba Ostatní

 

Muzea    
 

 

Publikováno

18. 3. 2020

Sdílejte

Sledujte náš facebook

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.