Česká centra: Českou kulturu budeme v zahraničí prezentovat on-line

  | ©

Česká centra v průběhu roku pořádají téměř 2000 akcí propagujících Českou republiku a její kulturu ve světě. Vzhledem k současné celosvětové situaci s šířením koronaviru dochází k postupnému rušení všech kulturních i dalších aktivit, což se pochopitelně dotýká i činnosti našich zahraničních poboček působících v 25 metropolích po celém světě.

Všechna nařízení a restrikce v rámci jednotlivých zemí plně respektujeme a hledáme cesty, jak pomocí české kultury přispět k šíření nejen dobrého jména naší země, ale také k šíření příjemných zážitků a pozitivní nálady. Zaměřili jsme se proto na zprostředkování kulturních zážitků a projektů do světa prostřednictvím on-line sítí. První vlaštovkou bylo např. on-line vystoupení Cirk La Putyka s představením „Memories of Fools“, které jsme sdíleli do 16-ti světových metropolí prostřednictvím našich sociálních sítí. 

Vedle toho rozšiřujeme spolupráci s Radio Prague International, které má připraveny on-line projekty např. na podporu české literatury „České knihy, které musíte znát“. Spolupracujeme s festivalem dokumentárních filmů o lidských právech „Jeden svět“, sdílíme koncerty vážné hudby z Brna a Olomouce a jsme připraveni pustit do světa další a další virtuální kulturní projekty. 

„Velmi nás těší, že čeští umělci takto aktivně a kreativně přistoupili k celé situaci a rozhodně budeme jejich nápady a výstupy v zahraničí on-line cestou prezentovat do té doby, než se budeme moci opět vrátit k běžné činnosti. Lze dokonce očekávat, že se nám virtuální forma natolik osvědčí, že se stane nedílnou součástí naší činnosti i v budoucnu,“ uvedl generální ředitel Českých center Ondřej Černý. 

Máte-li on-line projekt, vhodný k prezentaci v zahraničí, napište na komunikace@czech.cz.

Informace o aktuálních termínech a rušení programů v zahraničí sledujte na stránkách jednotlivých českých center zde.

Publikováno

13. 3. 2020

Sdílejte

Sledujte náš facebook

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.