Teatrologická společnost zve na přednášku Terezy Turzíkové o divadle D’Epog

  | ©

Teatrologická společnost a Kabinet pro studium českého divadla si Vás dovolují pozvat na přednášku Terezy Turzíkové Aplikovaná rhizomatika: D’Epog a limity divadelního aparátu

Brněnské divadlo D’Epog představuje pro mnohé jeden z vrcholů současné domácí experimentální tvorby. Základní charakteristikou inscenací D’Epog je nezávislost na dramatickém textu a inovativní využívání nedivadelních prostorů; tvorba tohoto divadla se zároveň vzpírá jednoznačné divácké interpretaci. Na aktuální inscenace D’Epog bude v přednášce nahlíženo skrze filozofické koncepty francouzského poststrukturalisty Gillese Deleuze. Cílem je hledat momenty, kdy metafyzika překračuje hranice divadelní teorie a otevírá možnosti nahlížení na současný divadelní experiment nikoliv pomocí hermeneutické interpretace, ale skrze chápání procesů a fungování uměleckého díla.

Přednáška se uskuteční ve čtvrtek 28. února od 17:00 v Malém sále IDU (Celetná 17, Praha 1).

Tereza Turzíková je studentkou Katedry divadelních studií na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity. Specializuje se na současné experimentální divadlo a performance art, nová média a propojování divadelní teorie s filozofií. Věnuje se rovněž divadelní kritice a režíruje v amatérském divadle.

 

Publikováno

29. 1. 2019

Sdílejte

Sledujte náš facebook

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.