Otevřená výzva na PQ Sympozium:‘Technologies’

Pražské Quadriennale scénografie a divadelního prostoru vyhlašuje otevřenou výzvu pro připravované podzimní PQ Sympozium: Technologies in theatre, performance, and exhibition design (16.–17. října, 2024, Praha).

Cílem sympozia je propojit tvůrce a teoretiky, kteří pracují s technologiemi nebo na téma technologií; a v širším pojetí prozkoumat jejich dynamiku v rámci divadla, scénografie a výstavního designu.

Ať už staré nebo nové, high- nebo low-techdigitální nebo analogové, různé stroje a nástroje, přístroje, zařízení, vybavení a mašinerie jsou zásadními zdroji a prostředky scénografického procesu. Současné technologické výdobytky, které vyžadují specializovanější znalosti a odbornost, přinášejí potřebu i příležitost pro navazování spolupráce mezi scénografy a vědci, inženýry nebo partnery ze soukromé sféry. Využívání těchto nejmodernějších technologií, které posouvají možnosti scénografie, je ale podmíněno materiálními, institucionálními a politickými podmínkami, v nichž umění vytváříme. Naše pojetí technologií je navíc často omezeno na západní představy o pokroku a inovaci.


Všechny podrobnosti o výzvě najdete na webu PQ.

zde

Aktivita

Konference

Kontakt

  | ©

Adam Dudek

Vedoucí komunikace PQ

+420 776 199 087
adam.dudek@pq.cz

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.